Interviu cu Ingrid – fosta cursanta – viitoare stewardesa Wizz Air

18 octombrie 2024

Timida la prima vedere dar plina de energie si voie buna, Ingrid a fost sigura pe ea atunci cand a decis sa aleaga acest drum, din aviatie. Imediat dupa terminare scolii de aviatie Jetav si a cursului Cum Ajungi Stewardesa cu Cristina Toader, s-a angajat la Wizz Air iar acum se pregateste sa imbrace uniforma roz.

Cum ai decis sa participi la interviul Wizz Air si sa alegi acest drum, de insotitor de bord?

Buna! Ma numesc Ingrid si tocmai ce am pornit pe acest drum al aviatiei. Povestea mea incepe in urma cu cativa ani cand am zburat pentru prima data. Imi era atat de frica cand am auzit prima oara ca voi zbura cu avionul, eram foarte emotionata. Ajunsa in aeroport, am vazut un avion mare, frumos, roz (era chiar unul dintre avioanele companiei Wizz Air). Am fost fascinata de marimea si culoarea avionului. Odata urcata in avionul roz, mi-am atintit ochii asupra unei insotitoare de bord. Avea un zambet minunat, larg care iti oferea siguranta, avea o uniforma frumoasa care parca era facuta pentru ea. La decolare m-am panicat putin, domnisoara m-a vazut si a venit la mine. Mi-a explicat faptul ca a zbura nu este ceva ce te nelinisteste, ci iti ofera pace si liniste, ca suntem in siguranta si ca ea este langa mine orice s-ar intampla, gata sa ma linisteasca. Inca de atunci mi-am spus ca vreau sa fiu ca ea, sa zbor cu avionul roz, sa inspir oameni, sa ii ajut si sa le ofer siguranta. Asa ca, Wizz Air a fost si este pentru mine unicul vis si nu am putut rata sansa de a participa la unul dintre interviurile lor.

Cum a decurs recrutarea Wizz AIR pentru tine?
Recrutarea a avut loc la Brasov si a fost o zi plina de provocari si emotii diferite. Am trecut de la agonie la extaz, in special pentru ca erau niste perioade de timp unde tot ce aveam de facut era sa asteptam rezultatele. Recrutorii au fost niste persoane minunate, cu o atitudine pozitiva si prietenoasa, ceea ce a ajutat la tot procesul. Prima proba a fost cea cu cele mai multe emotii, asta pentru ca eram pentru prima data doar eu si recrutorii, dar atitudinea lor m-a facut sa ma simt relaxata si am trecut cu bine peste aceasta. Atitudinea pozitiva si un zambet larg sunt cheia, nu ai nevoie de mai mult.

2-3 Noiembrie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

Ce probe ti-au ridicat cele mai mari probleme?
Interviul a fost format din 5 probe, insa doar 2 dintre ele mi-au creat probleme din doua motive diferite. Dupa prezentarea personala, urmeaza un mic joculet de roleplay. Nimic greu in teorie, insa aici isi pun amprenta emotiile si controlarea acestora. Am intrat in sala tremurand (tips: nu faceti asta). Am salutat recrutorii din nou si mi-am luat biletelul. Nu am avut un roleplay greu, mai tine si de noroc uneori. Mi-au dat un minut pentru a ma gandi si pentru a intelege biletul, iar apoi ne-am intrat in rol. Am reusit sa nu ma pierd cu firea si sa ajung la un numitor comun cu “pasagerul”. Cu toate ca nu am reusit sa o conving din prima, faptul ca am avut mereu un raspuns si o solutie a contat. Interviul final a fost o alta provocare pentru mine, dar dintr-un motiv banal. Tot interviul, de la ora 9:00 pana la ora 17:00 am vorbit si am gandit in limba engleza. Cu toate astea, la interviul final am avut surpriza sa fiu salutata cu “Buna seara” in loc de “Hello”. Interviul final a fost sustinut in limba romana. Dupa 8 ore de gandit in engleza, mi-au iesit
destul de greu vorbele in romana, dar am trecut si de asta. Pregatiti-va pentru orice. You never know!

Ce ne poti spune despre oferta companiei?
Evenimentul incepe cu o mica prezentare despre companie si training. Am aflat ca training-ul este suportat financiar de companie, ceea ce este minunat, ba chiar la finalul acestor cursuri primesti si o suma de bani, daca imi aduc bine aminte primim undeva la 28-30 de euro pe zi. Primesti cazare, transport pentru prima saptamana din training. Examenele finale, atat cele scrise, cat si cele practice au loc la Budapesta in sediul lor (again transport, cazare asigurate de companie). Un loc de munca la Wizz vine cu multe beneficii: zboruri gratis/reduse atat pentru noi cat si pentru prieteni, familie, reduceri in aeroport, iar partea cea mai interesanta este ca se organizeaza multe concursuri unde poti castiga bilete de avion, vacante de 2 persoane si multe altele. Destul de motivant cred eu. Ce m-a incantat totusi cel mai mult a fost faptul ca putem alege dintru-un un program fix si unul flexibil, pentru ca nu toate companiile au aceasta optiune.

Ce experienta anterioara aveai, inainte de a merge la interviul Wizz Air?
Am mers la interviu destul de pregatita ceea ce s-a vazut atat in starea mea de spirit cat si in siguranta cu care vorbeam cu recrutorii. Pe langa faptul ca am trecut prin mai multe interviuri in alte domenii, am trecut si prin bancile Academiei de zbor JETAV, si am participat si la cursul “Cum Ajungi Stewardesa”. Tot ce mi s-a spus la acest curs a fost intr-adevar confirmat la interviu de la cele mai mici detalii precum: costumatie, machiaj, atitudine, limbaj pana la probele interviului care au avut loc exact asa cum mi s-au prezentat la curs.

Care crezi ca au fost atuu-rile tale, pentru care ai si obținut jobul?
Dupa cum am spus si mai sus, un zambet larg si o atitudine pozitiva sunt tot ceea ce ai nevoie. De la prima pana la ultima proba am intrat in sala cu o stare de spirit foarte buna. Zambeam, radeam, ma simteam bine si relaxata, luand totusi interviul in serios.

Ce le poti spune celor care isi doresc acest job?
Sky is the limit! Daca asta iti ofera satisfactie si bucurie go for it. Nu este nimic mai frumos decat sa te duci la munca fericit si sa te simti implinit la sfarsitul zilei! Munciti pentru visul vostru si nu va lasati doborati de nimic. Vor fi zile grele, examene dificile, momente obositoare, dar nu este nimic frumos ce vine usor. Si cel mai important bucurati-va de proces pentru ca este unul minunat.

2-3 Noiembrie – Curs de pregatire intensiv pentru interviul la o companie aeriana, de 2 zile, la Bucuresti. Este un curs complex, in total 20 de ore de pregatire, in care ne ocupam nu doar de pregatirea ta pentru interviurile de angajare la Emirates, Wizz Air, Qatar Airways, Etihad, Saudia Airlines, Ryanair, de simularea si rezolvarea probelor interviurilor dar si de realizarea CV-ului. Pozele profesionale le realizam tot impreuna la studioul foto si sunt incluse in cursul de pregatire. Oferim feedback individual si te ajutam sa iti imbunatatesti nivelul conversational de limba engleza. Detalii si inscrieri curs, aici: https://www.cumajungistewardesa.ro/curs-stewardesa/

Nu sunt comentarii

Comenteaza