Wizz Air – companie aeriana de 7 stele, la capitolul siguranta

3 octombrie 2018

 

Wizz Air a primit o distinctie importanta din partea AirlineRatings.com, singura  agenție de siguranță și de evaluare a companiilor aeriene din lume. Wizz Air a primit cel mai inalt ranking de siguranta, de 7 stele.

După o evaluare atentă și feedback primit din partea companiei aeriene, AirlineRatings.com și-a îmbunătățit sistemul de rating de siguranță de șapte stele pentru a acorda o importanță mai mare companiei IOSA, iar această mișcare ridică Wizz Air până la 7 stele – clasamentul cel mai înalt.

IOSA – Operațiunea de Audit de siguranță a operațiunilor Asociației Internaționale a Transportatorilor Aerieni – a fost introdusă pentru prima dată în 2003 pentru a reduce tendința de perturbare a accidentelor aviatice care ar putea fi atribuite proceselor simple și programelor de întreținere.

De când a fost introdus companiile aeriene care au completat IOSA au până la un record de siguranță de patru ori mai sigur decât companiile aeriene care nu efectuează auditul.

În 2017, rata tuturor accidentelor pentru companiile aeriene din registrul IOSA a fost de aproape patru ori mai bună decât cea a companiilor aeriene non-IOSA (0,56 față de 2,17 accidente per milion de zboruri) și a fost de aproape trei ori mai bună în perioada 2012-2016. O importanță importantă pentru Airlineratings.com este faptul că auditul se face la fiecare doi ani și acoperă peste 1060 de parametri.

Redactorul-șef Geoffrey Thomas a felicitat Wizz Air pentru această realizare: „Wizz Air a reprezentat o parte importantă a vieții economice a Ungariei de la constituirea sa în 2003”, a spus Thomas. „Compania aeriană are o flotă uriașă de aeronave Airbus, iar operațional este acum la unul dintre cele mai bune nivele. Compania aeriană low-cost zboară către 141 de destinații și operează 104 de aeronave, care o fac un jucător important în Europa”, a spus Thomas.

Organizația Internațională a Aviației Civile (ICAO) a fost creată pentru a promova dezvoltarea sigură și ordonată a aviației civile internaționale în întreaga lume. Ea stabilește standardele și reglementările necesare pentru siguranța, securitatea, eficiența și regularitatea aviației, precum și pentru protecția mediului înconjurător. Are 8 parametri de audit care se referă la siguranță: Legislație, organizare, licențiere, operațiuni, navigabilitate, investigarea accidentelor, servicii de navigație aeriană și aerodromuri.

Felicitari, Wizz Air!

Daca vrei ca un fost insotitor de bord Wizz Air – Cristina Toader – sa te pregateasca pentru interviul de angajare ca stewardesa Wizz Air, ai aici detalii despre cursul individual, one-to-one, care iti creste sansele de reusita cu 85% https://www.cumajungistewardesa.ro/one-to-one-curs-de-pregatire-pentru-interviul-wizz-air. Te poti inscrie la office@cumajungistewardesa.ro; Parcurge toate probele interviului alaturi de noi!

Nu sunt comentarii

Comenteaza